Om hjemmesiden

Formål og mission

I alt for mange år har vægt haft en alt for afgørende rolle i sundhedsdebatten, hvilket har medført, at mennesker i store kroppe er blevet udskammet, stigmatiseret og diskrimineret på baggrund af deres vægt. Evidensen er dog tydelig, og den viser, at et individs sundhedstilstand ikke alene afhænger af tallet på vægten, og at det derfor er fuldt ud muligt at hjælpe mennesker til at opnå øget sundhed igennem en ændring af deres sundhedsadfærd – uafhængig af ændringer i vægten.   

Vi kæmper derfor for en mere vægtneutral tilgang til sundhed, hvor mennesker ikke bliver forskelsbehandlet på baggrund af deres vægt, men hvor der i stedet er fokus på at hjælpe mennesker i alle størrelser med at skabe nydelsesfulde og vedvarende sundhedsvaner. Vores håb er, at vi med denne hjemmeside kan være med til at gøre viden om den vægtneutrale tilgang til sundhed mere tilgængeligt for sundhedsprofessionelle, så der for fremtiden er flere, der får lyst til at bevæge sig i en vægtneutral retning. På denne hjemmeside kan du derfor:

  • Finde information om den vægtneutrale tilgang til sundhed, herunder de sundhedsgavnlige effekter og de primære argumenter for at gå i en vægtneutral retning
  • Blive en del af en netværksgruppe for sundhedsprofessionelle, hvor det er muligt at dele viden, erfaringer og udfordringer i forhold til brugen af den vægtneutrale tilgang til sundhed i praksis
  • Finde ressourcer, herunder studier, bøger, podcasts osv. til din videre udforskning af den vægtneutrale tilgang til sundhed.

Hvem står bag hjemmesiden?

Hjemmesiden blev oprettet i 2019 af de fire ernæring- og sundhedsprofessionelle, Anne Skjærbæk, Karin Gonzalez, Inger Bols og Laura Breiner Nielsen, der på hver deres måde arbejdede ud fra den vægtneutrale tilgang til sundhed og havde et ønske om at udbrede tilgangen til endnu flere sundhedsprofessionelle.

I starten af 2020 overtog Anne Skjærbæk og Karin Gonzalez ansvaret for hjemmesiden og de tilhørende sociale medier, herunder facebooksiden Vægtneutral Sundhed, facebookgruppen Vægtneutral Sundhed (netværksgruppe for sundhedsprofessionelle) og instagramsiden @vaegtneutralsund, og har sidenhen fungeret som administratorer på siderne. Inger Bols og Laura Breiner Nielsen er dog fortsat en aktiv del af netværksgruppen og arbejder fortsat som vægtneutrale behandlere.

Copyright © 2021 Vægtneutral Sundhed | kontakt@vaegtneutralsundhed.dk