Anne Skjærbæk

Anne Skjærbæk

Kandidatstuderende i psykologi, professionsbachelor i ernæring og sundhed, kognitiv terapeut og certificeret intuitiv spisningsvejleder.

Anne har speciale i forstyrret spisning, selvkritik og lavt selvværd og har siden 2016 hjulpet specielt unge kvinder med at få et mere naturligt og afslappet forhold til mad, dem selv og deres krop.

Interessen i at arbejde med netop dette felt udsprang af hendes egne erfaringer med af kæmpe med et forstyrret forhold til mad, krop og vægt i omkring 8 år af hendes liv. Til trods for, at hun allerede i sine teenageår var i behandling for bulimi på børne- og ungdomspsykiatrisk afdeling, så var det først, da hun sideløbende med ernæring og sundhedsuddannelsen valgte at tage uddannelsen til først VaneCoach og senere OverspisningsCoach, at der for alvor begyndte at ske ændringer i hendes forhold til mad, krop og vægt.

På disse uddannelser stiftede hun nemlig bekendtskab med både intuitiv spisning og kognitiv adfærdsterapi – to tilgange som hun senere endte med at videreuddanne sig inden for, og som i dag udgør de to primære elementer i hendes tilgang. Sideløbende med dette begyndte hun at interessere sig mere og mere for den vægtneutrale tilgang til sundhed, hvilket også endte med at blive temaet for hendes afsluttende bachelorprojekt på ernæring og sundhedsuddannelsen.

I dag læser Anne på kandidatuddannelsen i psykologi på Aarhus Universitet med henblik på at blive privatpraktiserende psykolog. Hendes drøm er på sigt at være med til at skubbe behandlingen af både forstyrret spisning og spiseforstyrrelser i en mere vægtneutral retning.

Copyright © 2019 Vægtneutral Sundhed | kontakt@vaegtneutralsundhed.dk