Karin Gonzales

Karin Gonzalez 

Kandidatstuderende i sundhed og livsstil, PBA i Global Nutrition and Health samt certificeret intuitiv spisningsvejleder og EHFA-certificeret personlig træner.

Karin oplevede gennem studietiden til PBA i global ernæring og sundhed en stigende frustration med metoder, der udelukkende fokuserede på at mindske kalorieintaget og øge aktiviteten som eneste sundhedsfremmende metode. Frustrationen voksede specielt efter Karin var blevet mor for første gang og mærkede det pres, der synes at være fra samfundet om at tabe “graviditetsvægten” og diverse modsatrettede “råd” om at få nok næring, så der kunne ammes, men også få lidt nok til at sørge for at vægten gik nedad. Dette føltes enormt forkert og diskursen i diverse mødregrupper handlede ekstremt meget om vægt og krop i stedet for den livsomvæltning, det er at blive forældre.

Da Karin vendte tilbage til studierne for at færdiggøre sin BA var det dermed med fokus på psykisk sundhed, og hvordan første gangs mødre blev påvirket psykisk af de forventninger, de havde til moderskabet. Karins interesse sporede sig dermed hen på psykisk sundhed, og hun blev interesseret i, hvorfor det virkede som om, at alle vidste “hvad der skulle til” for at leve sundt, men de færreste virkede til at formå at gøre det.

I midten af år 2016 uddannede Karin sig til personlig træner sideløbende med, at hun skrev sin BA opgave, og i løbet af efteråret faldt hun over en podcast, der nævnte intuitiv spisning. Siden da var interessen vakt og Karin begyndte sideløbende med sin uddannelse at læse litteratur om intuitiv spisning, vægtstigmatisering og kropsbillede.

Karin er nu igang med det sidste år af en kandidatuddannelse i Sundhed og livsstil på Halmstad universitet i Sverige. Sideløbende med sin kandidatuddannelse har Karin certificeret sig til intuitiv spisningsvejleder, har været på workshop om kropsbillede med førende diætister i det vægtneutrale paradigme, taget kurser i den vægtneutrale tilgang, hos blandt andet Beauty Redefined, Be Nourished og Unpacking Weight Science. Karin skriver speciale om vægtstigmatisering og -diskriminering i sundhedssystemet og arbejder sideløbende med diverse samarbejdsprojekter, samt at opstarte sit eget firma, hvor hun håber på at kunne hjælpe kvinder med at acceptere deres krop og lære at arbejde med den i stedet for mod den.

Copyright © 2019 Vægtneutral Sundhed | kontakt@vaegtneutralsundhed.dk